tag>

Blog


NIEUWE SUP-COLLECTIE BINNEN

Het was een apart seizoen, waarin - vanwege de Corona - de vraag naar sups vertienvoudigde, terwijl de productie in China stil was komen te liggen, we groot tekort aan boards hadden.

Nu hebben we gelukkig afgelopen week een volle container geleverd gekregen, met de nieuwe 2021-collectie van RED Paddle en kunnen we dus weer volop boards leveren!!!

Er zijn al heel veel boards uitgeleverd aan mensen die heel slim hadden gepre-ordered. Dus onze voorraden beginnen alweer flink te slinken… Wil je zeker zijn dat je volgend voorjaar lekker op je eigen sup op pad kunt, dan kun je het beste een board pre-orderen bij onze ikSUP SHOP.

De 2021-boards zijn weer verrassend verbeterd!!! Zeker voor de HondenSUP zijn er belangrijke wijzigingen. Zo heeft de Voyager-serie een V-shape onder de neus gekregen. Dit zorgt ervoor dat de neus net iets hoger op het water komt liggen: ideaal voor als je hond voor op zit!!! Je board peddelt hierdoor een heel stuk lichter!!!

En op een nieuw board van RED Paddle zit weer de vertrouwde 5-jaar garantie!!!

Bekijk de collectie van RED Paddle op www.redpaddleco.com of op ikSUPSHOP!


Quarantaine-tijd

Inmiddels is het heel duidelijk hoe belangrijk de nieuwe Social Distance regel is geworden!

Wij prijzen ons gelukkig dat we in deze periode dagelijks naar ons eigen eiland in het natuurgebied kunnen gaan. Vanuit daar sup ik dagelijks een rondje met Juno. Maar ik kan niet wachten om jullie weer mee te kunnen nemen en samen met julie en jullie honden te mogen gaan genieten van de prachtige natuur!

Blijf gezond en hopelijk tot snel!!!


TIJDELIJKE STOP LESSEN EN WORKSHOPS

In deze rare en hectische periode is het een onvermijdelijke beslissing: vanaf vandaag zijn alle geplande hondensup lessen en workshops t/m 28 april as. geannuleerd. Hierna bekijken we de situatie op dat moment.

Het doet pijn, zo aan het begin van het nieuwe seizoen - we waren er helemaal klaar voor en dankzij de lessen die we de afgelopen twee weken nog hebben kunnen geven, wisten we dat het allemaal goed geregeld was en het liep als een trein. Maar het voelt nu niet meer goed om met mensen het water op te gaan voor een sup-les met de hond. Er zijn belangrijkere zaken gaande!!!

Laten we hopen dat we met z’n allen de situatie snel wat meer onder controle krijgen. Zodra we groen licht krijgen, staan we graag voor je klaar om weer samen het water op te gaan!!!

Stay strong en zorg goed voor elkaar!

Henri, Ingrid en Juno

 


De lente komt eraan!!!

We moesten even geduld hebben, maar zoals het nu naar uitziet, is de lente echt in aantocht. En dat gaan we vieren bij ikSUP HondenSUP met diverse leuke tochten!

1. dinsdag 17 maart - 14-17 uur Privé-tour Kievitsbuurt

We varen met de boot naar de overkant van de plas, om daar het natuurgebied van de Kievitsbuurt te verkennen en langs de leuke huisjes in de zog. Kalverstraat te peddelen.

Dit is een privé-tour met max 3 deelnemers. Duur ca. 3 uur.

Speciaal lente-tarief van €65,- per combi ipv €85,-p.c.


2. vrijdag 20 maart - 14:30-16:30 uur Privé Tour De Vecht

We verzamelen bij de shop, kleden daar om en gaan vervolgens naar de Vecht om daar heerlijk langs de prachtige huizen en woonboten te peddelen.

Voor deze tocht max. 3pp!!!

Kosten: speciaal lente-tarief van €65,- per combi (ipv €85,-pc)


3. zondag 22 maart - 13-ca. 15 uur Tienhoven-tocht in groepsverband

Deze tocht is in samenwerking met ikSup Loosdrecht, Margriet!

We verzamelen in Tienhoven (bij inschrijving volgt de exacte opstap-lokatie) en peddelen dan een mooie tocht over de Tienhovense Plassen. We splitsen op in twee groepen, de recreanten die rustig aan willen gaan genieten gaan met Ingrid mee, en wil je meer tempo en sneller, dan ga je mee met Margriet!

Kosten €45,- per combi en met eigen materiaal €15,-pp


Nou, volgens mij voldoende keuze voor de eerste Lente-week!

En mocht je lastig zitten met deze dagen, vraag gerust een andere dag aan! Zo in het voorseizoen is er ook op andere dagen nog wel ruimte!!!

Gewoon even bellen met Ingrid op 06 25 35 45 17 of stuur een mailtje naar info@hondensup.nl

Eindelijk weer lessen!

En eindelijk was het weer zo ver: we konden aan de slag met leuke privé-lessen! Een van de klanten stond al vanaf januari op de lijst voor een weekendles, maar tot op de dag van gisteren was het tijdens ieder weekend storm en regen… Maar gelukkig was nu het weer een stuk beter en konden we op pad! Eerst een privé-les met de prachtige Golden Retriever Gabber, die wel even een flinke duik maakte en ’s middags gingen we het water op met Rottweiler pup Djaro en Herder Wiep. Kleine Djaro was nog nooit op het water geweest, dus voor alle zekerheid maar even een nieuw zwemvest van RED aan gedaan, en dat misstond hem zeker niet! Al met al weer enorm genoten van de honden, hun lieve baasjes en heerlijk om weer aan de slag te zijn!

© ikSUP HondenSUP-82


P3070078
© ikSUP HondenSUP-2


P3070113
NAAR DE OVERKANT!

Vandaag hebben we de sup in de boot gelegd en zijn we naar de andere kant van de plas gescheurd. Binnen 10 minuten waren we in een ander gebied! Omdat we hier ook privé tours zullen gaan suppen en ook met Dog Walk Trail op 22 augustus een tocht organiseren, leek het me verstandig dit gebied wat verder te verkennen. 

De overtocht met de motorboot was supersnel, maar wel fris. We hebben een mooie vertrekplaats gevonden waar we de motorboot aan een slot kunnen achterlaten. Eenmaal op de sup, was het volop genieten - we hebben een leuke tour door het motorbootvrije deel van de Kivietsbuurt gepeddeld. Een leuke en zeer afwisselende tocht, dus echt een aanrader! Is vanaf heden te boeken als privé-tour - max. 3 pp.!Lekker rondzwerven!

Gisteren was het opeens windstil - bijzonder welkom na al die stormachtige dagen! Dus meteen op de sup en heerlijk 3 uur rondgezworven door het natuurgebied. We hebben alle weersvormen gehad, van regen tot hagel, zware windstoten, onweer, natte sneeuw, maar gelukkig vooral heel veel zon! En Juno? Die heeft genoten, maar was na afloop wel een beetje moe…
Zonnige winterdag!

Wat een wind hebben we deze winter! Tot nu toe nog geen ijs of sneeuw, maar wel heeeeel veel wind. Daarom proberen we - zodra er een rustig momentje tussendoor is - meteen even het water op te gaan. Zo ook afgeopen vrijdagmorgen. En wat is het meteen weer genieten!!! 

Houd het weer dus scherp in de gaten, en zodra er weer zo’n lekker dagje komt, kun je altijd even bellen om samen het water op te gaan!HondenSUP info-fotoboek

Omdat veel mensen geen idee hebben wat ze kunnen verwachten van een workshop Suppen met de Hond, hebben we een speciaal info-foto-boek gemaakt. Hierin kun je aan de hand van een foto-reportage precies zien wat we zoal doen op onze workshops!

Onderstaand een paar pagina’s van het nieuwe info-boek ikSUP HondenSUP!TEST RED Paddle Hondenzwemvesten

Afgelopen weekend kwamen de nieuwe honden zwemveasten van RED Paddle binnen. Ze zien er schitterend uit, maar we willen zelf testen of ze ook zo goed zijn als dat ze er uit zien… Nu was het afgelopen weekend niet bepaald lekker sup-weer, maar gelukkig vonden we Juno toch bereid te water te gaan om het vest door en door te testen.

En het bleek fantastisch te voldoen! De rug van de hond blijft mooi horizontaal en zelfs een beetje boven water. Vanuit deze horizontale houding, kun je - zeker met de extra zij-handles op het vest - de hond heel gemakkelijk aan land of op je sup hijsen. 

Neem het vest bij twijfel qua maat, echter wel in een maatje kleiner - de vacht van je hond wordt veel platter als deze nat wordt! En een te groot zwemvest kan het zwemmen belemmeren.

Conclusie: een duur maar zeer functioneel zwemvest - is de prijs dus zeker waard!

Wij gaan ze zeker gebruiken op onze workshops Suppen met de Hond!!!

Verkrijgbaar via onze winkel: ikSUP SHOP of online te bestellen via onze webshop: ikSUP WEBSHOP                                                  © ikSUP HONDENSUP 🐾 2021